Getty Images
      
  Een heerlijk hoofdgerecht deze currykip met groente. Dit gerecht staat in ongeveer een halfuurtje op tafel en is geschikt voor 2 personen.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30
          Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
 - Stuk bloemkool
 - 2 tomaten
 - 1 ui
 - 200 gram kipfilet
 - 1 eetlepel olie
 - 1 teentje knoflook
 - 1-2 eetlepels currypasta (pot)
 - 1,5 dl (kippen) bouillon
 - 100 gram champignons
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  330kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  15 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          Bereiding
1. Maak de groente schoon.
	2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
	3. Snijd de kipfilet in blokjes.
	4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
	5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
	6. Voeg de currypasta toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
	7. Doe de bouillon, de sperziebonen en de tomaten er bij en stoof het gerecht enkele minuten.
	8. Maak de champignons schoon en halveer ze.
	9. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum