Forel in Italiaanse tomatensaus

Getty Images

Dit visgerecht heb je zo op tafel staan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode (punt)paprika
  • ½ rode ui
  • 2 forellen
  • citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 8 blaadjes basilicum
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snijd de ui in snippers.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  4. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper.
  5. Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
  6. Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Knip de basilicum in reepjes.
  8. Meng de tapenade en de basilicum door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham dun met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum