 
Getty Images
      
  Frittata kun je in de oven bereiden. Stop alles in een ovenschaal en laat het gaar worden.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
- 1 eetlepel olie
- Mespuntje tijm
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 50 gram zachte geitenkaas
Voedingswaarden
    Energie 
              
  255kcal
          
    Eiwit 
              
  15 gram
          
    Koolhydraten 
              
  10 gram
          
    Vezels 
              
  4 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
- Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht. Laat ze heel licht kleuren.
- Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- azijn
- 4 volkoren boterhammen
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas: gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
