
Getty Images
De puree van winterwortel en de kaneel geven dit gerecht een winters tintje. Maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door eten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 2 pangasius- of tilapiafilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
- Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
- Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
- Stamp de groente tot een smeuïge puree.
- Meng het volkorenmeel met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
- Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het meelmengsel.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Geef er de wortelpuree bij.
Menusuggestie
Lekker met krielaardappeltjes met peterselie
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram krielaardappelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 3 takjes peterselie
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken