Getty Images
      
  Deze geroosterde aardappelen zijn altijd lekker, maar komen bijzonder goed tot hun recht op de barbecue.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 3 grote aardappelen
 - 1 stengel bleekselderij
 - 1 kleine rode ui
 - 8 takjes koriander
 - 4 eetlepels dikke halfvolle yoghurt
 - 1 theelepel citroensap
 - Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
 - ½ eetlepel currypasta
 - 2 eetlepels olie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  255kcal
          
    Eiwit 
              
  5 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  3 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer ze in de lengte.
 - Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten bijna gaar.
 - Was de bleekselderij onder stromend water. Snijd de stengels in de lengte in vieren en snijd de repen fijn.
 - Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
 - Was de koriander en hak de blaadjes klein.
 - Meng de koriander met de bleekselderij, de ui en de yoghurt. Maak de salsa op smaak met een paar druppels citroensap, de gemalen koriander en wat peper.
 - Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
 - Roer de currypasta door de olie en bestrijk hiermee de snijvlakken van de aardappelen.
 - Rooster de aardappelen onder de grill, op een grillpan of op de barbecue in ca. 5 minuten bruin en gaar.
 - Geef de koriandersalsa er bij.
 
Menusuggestie
Lekker met kipspiesjes en ijsbergsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram kipfilet
 - ½ eetlepel olie
 - ¼ krop ijsbergsla
 - 1 bosje radijs
 - 1 eetlepel slasaus, 25% olie
 - 2 eetlepels halfvolle yoghurt
 
Ingrediënten over?
Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum