
Getty Images
Een recept met vleesrolletjes en gedroogde vruchten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 gedroogde pruimen
- 2 gedroogde abrikozen
- 1 perssinaasappel
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Spoel de pruimen en abrikozen af. Verwijder eventueel de pitten van de pruimen.
- Pers de sinaasappel uit.
- Laat de pruimen en de abrikozen zacht worden in het sinaasappelsap.
- Snijd het fruit in stukjes.
- Bestrooi de varkensschnitzels aan beide kanten met peper. Verdeel het fruit over het vlees en rol de schnitzels op.
- Zet de rolletjes eventueel vast met een stukje katoenen garen of een prikker.
- Bak het vlees op matig heet vuur in de margarine in 25 minuten gaar en bruin.
- Maak de jus af met een paar lepels water en het overgebleven sinaasappelsap.
Menusuggestie
Lekker met een bietensalade met mandarijnendressing en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Bietensalade met mandarijnendressing
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Sinaasappels: sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.