
Getty Images
Lamvlees met kikkererwten en kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram lamslap
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blaadje laurier
- 1 klein blik kikkererwten (ca. 250 gram uitlekgewicht)
- 1 blik gepelde tomaten
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
2750 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het laurierblad en 2½ dl water toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Roer de kikkererwten de tomaten door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.