Hartige taart met kip en paddenstoelen

Nóg lekkerder op dag twee

Hartige taart met kip en paddenstoelen
Lekker koken met paddenstoelen

Deze voedzame quiche is perfect om de herfst en winter door te komen. En deze hartige taart is nóg lekkerder op dag twee.

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 320 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignon, cantharel en girolle)
  • 120 g wortelen
  • 80 g spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 blaadjes salie
  • Olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 40 g bloem
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • 100 ml melk
  • Zout en peper
  • 2 vellen bladerdeeg/pakje bladerdeeg
  • 1 ei

Tip: hier vind je het recept van een lekkere, verse paddenstoelenbouillon

Bereiding

Snijd de kip in stukjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof. Schil de wortelen en snijd deze in blokjes. Was en droog de spinazie. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de salieblaadjes fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de kip toe en de helft van de uit en bak 6 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Zet apart.

Smelt de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de ui en knoflook, de salie en de tijm toe en bak 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg geleidelijk de bouillon en de melk toe, terwijl je roert om klontjes te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen onder af en toe roeren, totdat de saus iets is ingedikt. Voeg de wortelen en de paddenstoelen toe en kook nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de kip toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Laat een paar minuten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en giet de vulling erin. Bevochtig de rand van het deeg en dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk de rand lichtjes aan om de twee deeglagen goed af te sluiten. Maak met een mes 2 of 3 sneden in het deeg. Bestrijk met losgeklopt ei en bak 40 minuten in de oven.

Dit recept komt uit  Heerlijk koken met paddenstoelen, Uitgeverij Deltas, € 29,95.

Auteur