Paddenstoelenbouillon met een bite

Eet zo of combineer met een lekkere ramen

Paddenstoelenbouillon
Heerlijk koken met paddenstoelen

Deze smaakvolle bouillon kan zo worden gegeten, of worden gecombineerd met noedels in een lekkere ramen. De bouillon kan ook als basisbouillon dienen voor verschillende recepten, zoals risotto, saus, roomsoep of zelfs congee. Na het zeven kun je de champignons gebruiken om een romige soep mee te maken.

Voor 1,5 liter
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur

Tip: je kunt deze bouillon ook gebruiken voor deze hartige taart met kip en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 250 g verse shiitakes
  • 225 g kastanjechampignons
  • 100 g shimeji's
  • 50 g enoki's
  • 1 grote ui
  • 1 bol knoflook
  • 4 cm gember
  • Olijfolie
  • 15 g gedroogde shiitakes
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl zwarte peperkorrels

Bereiding

Maak de verse shiitakes en de kastanjechampignons schoon en snijd ze doormidden. Maak de shimeji's en enoki's schoon en scheid ze in kleine bosjes. Pel en snipper de ui. Pel de bol knoflook en snijd doormidden. Schil de gember en snijd deze doormidden.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de verse shiitakes en de kastanjechampignons toe en bak 10 minuten onder regelmatig roeren.

Voeg 1,5 liter water en de bok knoflook, de gember, de shimeji's, de enoki's, de gedroogde shiitakes, de sojasaus en de peperkorrels toe. Breng aan de kook op hoog vuur. Zet dan het vuur lager, dek af en laat 45 minuten sudderen op laag vuur.

Dit recept komt uit  Heerlijk koken met paddenstoelen, Uitgeverij Deltas, € 29,95.

 

Auteur