Getty Images
      
  Maak je eigen gezonde pannenkoekjes met dit recept.
Ingrediënten
- 75 gram havermout
 - 75 gram boekweitmeel
 - 1 ei
 - 180 milliliter melk
 - 2 appels
 - 2 theelepels bakpoeder
 - 1 theelepel kaneel
 - snufje zout
 
Bereiding
- Schil de appel en snijd deze in dunne partjes.
 - Maal de havermout fijn in de keukenmachine (je kunt ook havermoutmeel gebruiken) en voeg het boekweitmeel en het zout toe.
 - Doe het ei en de melk erbij en meng alles tot een glad beslag.
 - Voeg het bakpoeder toe.
 - Verhit een beetje boter of olijfolie in een koekenpan.
 - Leg een paar partjes appel in de pan en voeg beslag toe. (Je kunt de appelpartjes ook los bakken en – met wat rozijnen – als garnering gebruiken.)
 - Bak de appelpannenkoekjes aan weerszijden goudbruin.
 - Garneer met kaneel en eventueel wat honing.