Hoe maak je vinaigrette?

Recept voor de lekkerste zelfgemaakte vinaigrette

Vinaigrette
PuurGezond

Vinaigrette is de naam van een koude Franse saus op basis van olie en (wijn)azijn, die gebruikt wordt om salades mee aan te maken. Je kunt het heel eenvoudig zelf maken!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn
  • drupje honing
  • mespunt mosterd

Bereiding

  • Klop de olijfolie, azijn, snufje zout, snufje peper, honing en een mosterd tot een sausje. Je kunt de dressing met een mini-garde of gewoon met een vork mengen.

Tips

  • Op dit basisrecept kun je eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld ook eens walnootolie, frambozenazijn, citroensap of een bijzondere mosterd.
  • Voeg verse kruiden (peterselie, basilicum of koriander) toe.
  • Zorg dat je salade goed ‘droog’ is, dan komt de dressing veel beter tot zijn recht. Een slacentrifuge is heel geschikt voor het droogmaken van gewassen sla.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur