Italiaanse pot

Getty Images

Vandaag staat een vegetarisch gerecht op het menu: een Italiaanse pot. Ook lekker met gemengde salade met olijven. Een vegetarische verrassing uit de oven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram vegetarische blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • ± 2 dl halfvolle melk
  • 3 zongedroogde tomaatjes in olie
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Bak de vegetarische blokjes in de olie. Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de oregano en warm het geheel goed door.
  5. Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
  6. Maak de aardappelpuree op smaak met peper, de kleingesneden tomaatjes en Italiaanse kruiden.
  7. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree er over.
  8. Laat de puree eventueel onder de grill licht bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met een gemengde salade met olijven.
Hiervoor heb je nodig...

  • 2 schaaltjes sla
  • 1 bosje radijs
  • 10 olijven
  • 2 eetlepels slasaus 25 % olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Vegetarische blokjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum