
Getty Images
Door de marineertijd trekken alle smaken goed in de kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)
- 1 teentje knoflook
- 2 kleine kipfilets
- 2 eetlepels olie
- 3 theelepels kerriepoeder
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 120 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper.
- Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën.
- Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin.
- Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de rijst mee.
- Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap en margarine.