 
Getty Images
      
  Vandaag staat op het menu: kip met noedels in de wok. Een gerecht dat aan te passen is naar eigen smaak.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15 - 30 minuten
          Ingrediënten
- 175 gram eiernoedels
- 1 (rode) ui
- 1 paprika
- 200 gram spitskool
- 100 gram taugé
- 200 gram kipfilet
- 3 eetlepels olie
- Ketjap
- Chilisaus
Voedingswaarden
    Energie 
              
  705kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  75 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  590 milligram
          Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en de spitskool in repen.
- Laat de taugé uitlekken.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin de kip in 5 minuten gaar en bruin.
- Schuif de kip wat aan de kant en verwarm de rest van de olie in de wok. Roerbak de ui hierin glazig.
- Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Doe de uitgelekte noedels en de taugé er bij en laat alles onder goed roeren heet worden.
- Maak het gerecht op smaak met wat ketjap en chilisaus of sambal.
Ingrediënten over?
Taugé: taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
