
Getty Images
De kip breng je op smaak met ras el hanout of peper en paprikapoeder.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ limoen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 koolrabi's
- paar bladen ijsbergsla
- 2 takjes munt
- 6 aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- ras el hanout of peper en paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
- Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
- Pers de limoen uit.
- Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
- Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
- Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
- Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met wat ras el hanout.
- Bak de kipreepjes in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
- Giet 75 milliliter water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
- Geef de koolrabisalade met de kip en de aardappelen met jus.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.