 
Getty Images
      
  Het bereiden van dit gerecht duurt 30 minuten en het menu is geschikt voor twee personen. Lekker met geroerbakte paksoi.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel speculaaskruiden
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 150 gram tofu
Voedingswaarden
    Energie 
              
  530kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  75 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  220 milligram
          Bereiding
- Was de rozijnen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de bosuitjes zacht.
- Voeg de zilvervliesrijst, de pijnboompitten en wat peper toe en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
- Voeg de tomatenpuree, de specerijen, een 500 ml water, het stuk bouillontablet en de rozijnen toe en breng dit aan de kook. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en schep ze door de rijst. Warm het geheel goed door. De pilavrijst moet niet te droog zijn.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte paksoi.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram paksoi
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten over?
Tofu: Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
	Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
