Lamsvlees in yoghurtmarinade, spitskool en rijst

Getty Images

Het vlees met de verrassende marinade moet je proeven!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
  • 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ eetlepel tandooripasta
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 200 gram lamsvleeslapjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram spitskool
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
  3. Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  6. Verwarm de margarine en stoof hierin de spitskool in 8 tot 10 minuten gaar.
  7. Verwarm de grill en gril het vlees in circa 6 minuten gaar en bruin.
  8. Serveer de rijst en de spitskool bij het vlees.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur