Getty Images
Laag voor laag genieten. Een overheerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 2 (rode) uien
- 1 kleine winterwortel
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- Basilicum
- 4-6 lasagnebladen
- 25 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in 8 dunne parten en 1 ui in 4-6 parten.
- Snijd de andere ui in snippers.
- Snijd de wortel in repen.
- Druppel een beetje olie over de groente.
- Gril de groente in een hete grillpan of onder de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
- Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes, wat peper, zout en basilicum toe.
- Laat de saus 10 minuten sudderen.
- Kook de lasagne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Hak de walnoten grof.
- Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over.
- Leg er gegrilde groente op.
- Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente.
- Strooi er aan tafel de walnoten en de geraspte kaas over.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | |
|---|---|
| Energie | 565 kcal |
| Eiwit | 20 gram |
| Koolhydraten | 55 gram |
| Vet | 30 gram |
| Verzadigd vet | 5 gram |
| Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum