
Getty Images
Een heerlijke snelle pasta!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 150-175 gram volkorenmacaroni
- 1 teentje knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram rijpe (tasty tom) tomaatjes
- 2 bosuitjes
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 10 blaadjes basilicum
- 2 blikjes sardientjes
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
- Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
- Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
- Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
- Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de paprika klein.
- Knip de gewassen basilicum klein.
- Doe alles bij elkaar in de kom.
- Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
- Schep de tomatensaus en de sardientjes door de macaroni en maak de salade op smaak met een beetje peper.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar. Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.