Makreelsalade voor op brood

Makreelsalade
Getty Images

Vis uit blik is al gaar en daarom heel gemakkelijk in gebruik. Je tovert er heel snel een maaltijd mee op tafel.

Aantal personen 
Voor ca. 2 sneetjes brood
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje makreelfilet (in olie), 125 gram
  • 1 sjalotje
  • ¼ groene paprika
  • ½ groene peper
  • enkele takjes peterselie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • rucola

Bereiding

Laat de makreel uitlekken en prak deze fijn. Snipper de sjalot en snijd de paprika in piepkleine blokjes. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper in flinterdunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Meng de groenten met de vis en met de peterselie, de kappertjes en de mayonaise. Serveer op brood met wat rucola.

Tip

Lekker op geroosterd brood dat je voor het roosteren inwrijft met een doorgesneden teentje knoflook.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine