Getty Images
      
  Een kipsalade zoals je nog nooit geproefd hebt.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
 - 150 gram volkoren mie
 - 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
 - 1 kropje baby Romeinse sla
 - ½ komkommer
 - 1 rode peper
 - 2 theelepels sesamzaad
 - 1 eetlepel olie
 - 2 theelepels sesamolie
 - Citroensap
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  485kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Breng water aan de kook, voeg de kipfilet en de noedels toe en kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 - Neem de kipfilet uit de pan en laat hem afkoelen.
 - Snijd de paprika in repen.
 - Was de sla en snijd het kropje in repen.
 - Was het stuk komkommer en snijd het in smalle boogjes.
 - Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
 - Snijd de kipfilet in reepjes.
 - Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
 - Klop een dressing van de olie, de sesamolie en wat citroensap.
 - Meng alles door elkaar.
 
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika: bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum