Pangasius met een sesamkorstje

Getty Images

Een heerlijk visgerecht dat binnen 15 minuten klaar is.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
  • Citroensap
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap en bestrooi de vis met peper.
  2. Strooi het sesamzaad op een bord en wentel de stukken vis er aan alle kanten in.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de vis voorzichtig in 6-8 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelen met rozijnen en volkoren couscous met kruiden.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram wortelen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bladselderij
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
245kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
460 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum