Pastel de choclo

Getty Images

Geïnspireerd door de overwinning afgelopen maandag: Chileense maïspastei!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 grote uiten
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram rundertartaar
  • 8 zwarte olijven
  • Nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Chilipoeder
  • 1 blikje maïs (uitgelekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel poedersuiker

Bereiding

  1.  Warm de oven voor op 200° C.
  2. Kook het ei in 10 minuten hard.
  3. Was de rozijnen.
  4. Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  5. Fruit de uien in de hete olie glazig.
  6. Voeg de tartaar toe en bak dit gaar en rul.
  7. Snijd de olijven klein.
  8. Meng de rozijnen en de olijven door het tartaarmengsel. Maak het mengsel op smaak met nootmuskaat, de komijn en wat chilipoeder.
  9. Laat de mais uitlekken en strooi er de maïzena over.
  10. Voeg de melk toe en pureer dit met de staafmixer of in de keukenmachine. Maak de maispuree op smaak met wat peper.
  11. Pel het ei en snijd het in plakken.
  12. Doe het gehakt-uimengsel in een ovenvaste schaal en leg de plakjes ei er op. Dek dit af met de maispuree. Stuif er de poedersuiker over.
  13. Laat de pastei in ca. 20 minuten in de hete oven heet worden en bruin kleuren.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum