
Getty Images
Met zelfgemaakte eiersalade. Smullen maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 3 eieren
- Stukje prei
- ½ eetlepel olie
- ± ½ eetlepel currypasta (pot)
- 8 kerstomaatjes
- 4 bladen ijsbergsla
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Voedingswaarden
Energie
380kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1360 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Bak de pitabroodjes in de broodrooster of in de oven volgens de gebruiksaanwijzing bruin.
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
- Fruit de prei in de olie zacht. Voeg de currypasta toe en bak dit zacht mee tot de curry gaat geuren. Laat het afkoelen.
- Was de groente en snijd de tomaatjes in vieren en de ijsbergsla in smalle repen.
- Pel de eieren en hak ze in stukjes.
- Verdun het currymengsel met de yoghurt en roer er de stukjes ei en de partjes tomaat door.
- Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin.
Menusuggestie
Lekker met ijsbergsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- ijsbergsla
- 1 bos radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
Ingrediënten over?
Kerstomaatjes:
Bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.