
Getty Images
Geïnspireerd op het eten uit het Midden-Oosten. Lekker met parten gekookt ei.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 150 - 200 gram quinoa
- ½ groentebouillontablet met minder zout
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
520 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de courgette in blokjes.
- Fruit de ui in de olie met de kerrie en het gemberpoeder glazig.
- Doe er de quinoa bij en roer tot alle korreltjes glanzen.
- Voeg de prei, de courgette en de bouillontablet toe en schenk er krap 3 dl water bij.
- Breng dit aan de kook en laat de quinoa met een deksel op de pan in 12-15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met parten gekookt ei
Hiervoor heb je nodig...
4 eieren
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Prei: Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.