
Getty Images
De Balansdag! Een lekker gerecht wat hier precies in past.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 400 gram raapstelen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram varkensschnitzel
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper, een beetje zout en een paar druppels balsamicoazijn.