Aardappel-sjalottenpuree

aardappel
Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht dat in een halfuurtje op tafel staat!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram sjalotten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel bruine bastardsuiker
  • +1,5 dl groentebouillon
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de sjalotten schoon en fruit ze glazig in de olie.
  3. Strooi de basterdsuiker er over en laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
  4. Maak van de gare aardappelen met hete bouillon een smeuïge puree.
  5. Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum