
Getty Images
Een heerlijk vegetarisch rijstrecept dat erg goed vult.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui of 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 3 paprika's (rood en geel)
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Tijm of oregano
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
20 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper in de olie.
- Voeg de rijst toe en schenk er 300 ml water bij met het stukje bouillontablet.
- Breng dit aan de kook en kook de rijst 10 minuten.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met wat tijm of oregano.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- 1 eetlepel azijn
- 1 bosuitje
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.