
Getty Images
Gezonde vis met heerlijke groenten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 rode paprika
- 250 gram broccoli
- 1 klein blikje doperwten
- 1 eetlepel olie
- 1 zakje voorgekookt aardappelpartjes (ca. 450 gram)
- 1 dl bouillon (van tablet)
- 1 laurierblad
- 200 gram tilapia of pangasius
Voedingswaarden
Energie
420kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
950 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Laat de doperwten uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met wat peper.
- Roerbak de aardappelpartjes mee bruin.
- Voeg de groente met de bouillon en het laurierblad toe en stoof het geheel 3 minuten.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
- Stoof de vis in 5 minuten mee gaar.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
½ komkommer
1 bosuitje
4 takjes peterselie
azijn
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.