Siciliaanse prei

prei salade
Getty Images

Heerlijk gerecht met zoetzure twist. Na een half uurtje kunt u er samen van genieten. Enjoy!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • ½ rood pepertje
  • 2 eetlepels (witte wijn) azijn
  • ½-1 eetlepel suiker
  • 1 sinaasappel
  • 500 gram prei
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
  3. Breng de azijn met 1 eetlepel water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 3 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  5. Roer de geraspte sinaasappelschil en het sap door het azijnmengsel.
  6. Maak de prei schoon.
  7. Snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer de stukken prei als het dikke prei is.
  8. Kook de prei in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  9. Laat de groente goed uitlekken en schep het in een schaal.
  10. Schenk de dressing er over en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren.
  11. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de prei.


Menusuggestie

Lekker met een kalfslapje en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kalfslapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum