
Getty Images
Dit recept met snijbonen is makkelijk en snel klaar. Lekker met zilvervliesrijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram snijbonen
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 3 eetlepels bloem
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 100 gram gekookte ham
- Azijn
- Dragon of dille
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in repen. Kook de snijbonen in weinig water in 10-12 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine zacht.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
- Laat de saus even koken.
- Snijd de ham in blokjes en roer ze door de saus.
- Laat de snijbonen uitlekken en schep de hamsaus er door.
- Maak het gerecht op smaak met een beetje azijn en wat dragon of dille.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.