Getty Images
      
  Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 sjalot
 - 1 blik tonijn in water
 - 150 gram volkoren spaghetti
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 200 gram doperwten (diepvries)
 - 4 takjes peterselie
 - 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  540kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
 - Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
 - Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Fruit de sjalot zacht in de olie.
 - Voeg de doperwtjes toe met een beetje water en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
 - Meng er de tonijn door.
 - Was de peterselie en knip het klein.
 - Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de peterselie door.
 - Strooi er aan tafel de kaas over.
 
Menusuggestie
Lekker met kropsla met paprika.
Hiervoor heb je nodig...
- kropsla
 - 1 rode paprika
 - 1 ei
 - 1 eetlepels slasaus 25% olie
 - azijn
 
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum