Spaghetti met tomaatjes en kruiden

Getty Images

Een eenvoudig recept voor spaghetti.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 5 takjes peterselie
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • 2 eetlepels olijventapenade
  • tijm
  • oregano

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het klein.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Was de peterselie en de basilicum. Knip de peterselie klein.
  4. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook zacht.
  6. Bak de tomaatjes kort mee.
  7. Verkruimel het pepertje boven de tomaten en roer er de olijventapenade, de peterselie, wat tijm en oregano door.
  8. Giet de spaghetti af en meng het tomatenmengsel er door.
  9. Scheur de basilicum er boven.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde vis.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 stukjes kabeljauw
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met dun tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum