 
Getty Images
      
  Extra bite door de cashewnoten.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 450 gram aardappelen
- 200 gram witte kool
- 1 prei
- 200 gram knolselderij
- 2 dl groentebouillon met minder zout
- 100 gram tofu
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- 1 eetlepel olie
- 1 kropje radicchio of handje rucola
Voedingswaarden
    Energie 
              
  480kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  50 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  400 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
- Breng de aardappelen met de groente in de bouillon aan de kook. Kook het geheel in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
- Hak de cashewnoten grof.
- Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Stamp de aardappelen met de groente door elkaar en maak het op smaak met wat peper.
- Snijd de radichio in repen.
- Meng de radichio of de rucola door de stamppot.
- Schep de tofu er op en strooi de gehakte noten er over.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
