Stoofpeertjes met custardsaus

Getty Images

Een heerlijke combinatie.

Aantal personen 
6
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 1 dl rode wijn of bessensap
  • ½ pijpkaneel
  • 1 kruidnagel
  • Stukje citroenschil
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 2½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1.     Schil de stoofperen.
  2.     Houd de peertjes heel en laat het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
  3.     Breng de peren met 1 dl water, de wijn of het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagel, de citroenschil en de suiker aan de kook.
  4.     Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
  5.     Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
  6.     Meng de custard met de suiker en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
  7.     Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het custardpapje toe.
  8.     Laat de melk al roerend binden.
  9.     Laat de custardsaus onder af en toe roeren afkoelen.
  10.     Geef de custardsaus bij de stoofpeertjes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht papillot met zalm en prei, snijboontjes en
röstikoekjes.

Voedingswaarden

Energie 
185kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
80 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum