Getty Images
      
  Gezond de zomer in!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
 - 1 papaja
 - 1 kiwi
 - 150 gram verse ananas
 - 1 limoen
 - 1 eetlepel olie
 - 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet
 - 100 gram krabsticks (surimi)
 - 1 komkommer
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  570kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  75 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Kook de rijst gaar.
 - Halveer de papaja en schraap de pitjes eruit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
 - Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
 - Snijd de ananas in kleinere stukjes.
 - Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
 - Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
 - Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
 - Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
 - Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
 - Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop.
 
Ingrediënten over?
Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum