Vegetarische burger met kriekensaus

Getty Images

De kers op de burger

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • ½ potje kersen zonder pit
  • 1 sjalot
  • 1½ dl kriekenbier
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels bloem
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding

  1. Pureer de kersen zonder vocht in de keukenmachine of met de staafmixer en doe dit in een pan.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Voeg het kriekenbier, de sjalot, de mosterd en wat peper toe aan de kersen en laat dit ± 1/3 inkoken.
  4. Bak de burgers in de hete margarine bruin.
  5. Meng de bloem met de zure room en voeg dit al roerend bij de saus.
  6. Warm het geheel goed door. Schenk de saus over de burgers.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en röstirondjes uit de oven.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram Chinese kool
  • 10 röstirondjes

Ingrediënten over?

Kersen in pot:
Gebruik de rest van de kersen in een toetje met yoghurt of met muesli als ontbijt. Bewaar de kersen in pot maximaal 5 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
335kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum