Venkelsalade met citroen

Getty Images

Heerlijk fris!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 citroen
  • Stukje rode peper
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de venkel in hele dunne plakken.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Snijd het stukje peper klein.
  4. Breng het citroensap met 2 eetlepels water, de stukjes peper, de suiker en de olie aan de kook.
  5. Schenk dit over de venkel en meng het er goed door.
  6. Laat de venkel 20 minuten trekken.

Menusuggestie

Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

  •     2 rundertartaartjes
  •     1 ui
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
60 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum