
Getty Images
Vis met een lekker korstje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham
- 5 gepelde amandelen
- 1 eetlepel tomatentapenade
- 2 stukken meervalfilet of tilapia
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
930 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood.
- Hak of maal de amandelen fijn.
- Meng de amandel- en broodkruimels door de tapenade.
- Bestrooi de vis met peper en leg de stukken naast elkaar in een ovenvaste schaal.
- Bestrijk de vis met het tapenademengsel.
- Laat de vis in de magnetron op half vermogen in 3-4 minuten gaar worden. Laat de vis nog 2 minuten nagaren.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
500 gram broccoli
6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.