Vispakketjes

Getty Images

Met een Italiaanse twist

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg (dieprvies)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 stukken visfilet (bij. kabeljauw, koolvis)
  • ½ eetlepel (rode) pesto

Bereiding

  1. Laat het filodeeg ontdooien. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Vouw de vellen filodeeg voorzichtig open en bestrijk ze aan beide zijden dun met olie. Leg 2 vellen op elkaar.
  3. Bestrijk de vis met pesto en leg iedere filet op een stuk filodeeg.
  4. Vouw het deeg goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat.
  5. Bak ze in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en röstirondjes in de oven.

         Hiervoor heb je nodig...

 400 gram sperziebonen
 10 röstirondjes

Ingrediënten over?

Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum