Vleesreepjes met sesam, broccoli en gebakken aardappeltjes

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 3 eetlepels olie
  • 500 gram broccoli
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Roer er de tahin, het citroensap en wat peper door. Voeg een beetje water toe tot het een smeuïge saus is.
  3. Bak het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelen bruin.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  6. Snijd het vlees in smalle repen.
  7. Verwarm de rest van de olie een koekenpan en bak hierin de repen vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin. Schep het tahinsausje er door
  8. Verdeel de aardappelen, broccoli en vlees over 2 borden en strooi het sesamzaad er over.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
290 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum