
Getty Images
Een makkelijk en voedzaam recept!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein bruin vloerbrood
- 1 blikje maïs
- 2 tomaten
- Stuk komkommer
- 1 bosje radijs
- 1 bosuitje
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels kappertjes
- 200 gram gestoomde makreel
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
3530 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
- Laat de mais uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de tomaten in blokjes, de komkommer in reepjes, de radijs in plakjes en het bosuitje in ringen.
- Meng de groente en schep er de slasaus, de tomatenketchup en de kappertjes door.
- Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door het groentemengsel.
- Maak eventueel op smaak met wat peper.
- Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
Ingrediënten over?
Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd met wat augurkjes of kappertjes.