Zomergroente met roerbakreepjes en mie

Getty Images

Geef uw gerecht wat extra pit!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 dunne prei
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 rood pepertje
  • 100 gram taugé
  • 150-200 gram mie
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • Handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en zet het apart.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne plakken. Snijd de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
  4. Laat de maiskorrels uitlekken.
  5. Verwijder van het pepertje de zaadlijsten en pitjes en snijd het pepertje in ringen.
  6. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm de olie en roerbak hierin de prei en de courgette.
  8. Voeg dan de roerbakstukjes, de maïs en het pepertje toe en roerbak dit enkele minuten.
  9. Voeg de kerstomaatjes toe en smoor de groente verder gaar. Warm op het laatst de taugé mee.
  10. Schep er de uitgelekte mie door. Maak het gerecht op smaak met verse kruide, wat sojasaus en het geroosterde sesamzaad.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onder in de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
685kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
95 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum