Zomerse bonensoep met knapperige pitarepen

Getty Images

Heerlijk nazomeren

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 150 gram nasivlees (varkensvlees)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 250 gram soepgroente
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 pitabroodjes
  • 1 kleine pot witte bonen
  • Basilicum

Bereiding

1. Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
2. Verwarm de margarine en bak het vlees hierin. Strooi er wat peper over. Bak de soepgroente kort mee. Voeg de courgette, de tomatenblokjes en 2 dl water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
3. Verwarm een (gril)pan.
4. Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de olie door. Snijd de pitabroodjes horizontaal in 2 lagen en snijd de stukken in repen. Schep de knoflookolie door de repen pitabrood en bak ze in de hete (gril)pan bruin en knapperig.
5. Laat de bonen uitlekken en schep ze door de soep.
6. Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper en basilicum. Geef de pitarepen er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.


Ingrediënten over?
Witte bonen in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.
 

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum