Zondag: Kalkoenfilet met Italiaanse saus

Getty Images

Koekje van eigen deeg

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 2 ansjovisfilets
  • Mespunt tijm
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

1. Bestrooi de kalkoen met wat peper.
2. Bak het vlees in de hete margarine bruin.
3. Voeg de bouillon toe en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
4. Pureer de paprika’s met de ansjovisfilets in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
5. Roer dit door het stoofvocht.
6. Maak de saus op smaak met wat tijm en de kappertjes.
7. Warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
230kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum