Balansrecept: Deense aardappelkoek

aardappelkoek
Getty Images

Dit gerecht past prima in de balansdag. Gezond en met niet (te) veel calorieën. Dit hoofdgerecht staat in ongeveer 30 minuten op tafel en is geschikt voor 2 personen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 75 gram garnalen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 6 sprietjes bieslook

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Snijd de aardappelen in plakken.
3. Verwarm de margarine en bak hierin de aardappelen bruin.
4. Strooi er de garnalen over.
5. Klop de eieren los met de melk, wat peper en een beetje zout.
6. Schenk de eieren over de aardappelen en laat ze stollen.
7. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
8. Strooi het bieslook over de aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
330kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum