Bloemkoolpizza met mozzarella en tomaten

Soms is het lastig om je aan het weekmenu te houden. Je hoofd wil wel, maar je maag schreeuwt om pizza. De oplossing? Bloemkoolpizza!

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 paprika (om het even welke kleur)
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • 2 theelepels oregano
  • snufje zout en peper
  • pastasaus
  • 2 tomaten
  • mozzarella
  • 1 rode ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • verse basilicum
  • rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd en was de bloemkool.
  3. Maal het fijn in de keukenmachine
  4. . Hierna gaar je de bloemkool ongeveer 4 minuten in de magnetron.
  5. Er komt veel vocht vrij tijdens het garen.
  6. Daarom is het handig om een schone theedoek klaar te leggen, waarmee je de bloemkool goed kunt uitwringen.
  7. Hierna meng je de bloemkool samen met het ei, de oregano, 50 gram kaas en een snufje peper en zout tot het een goed geheel wordt.
  8. Kneed het deeg eventjes door en maak er een egale bodem van op een bekleedde bakplaat. Duw deze even goed aan met vingers of met een lepel.
  9. De bodem gaat nu een kwartier in de oven. Als de bodem goudbruin is haal je hem uit de oven.
  10. Bestrijk de bodem met de (zelfgemaakte) pastasaus en bedek met de gesneden tomaat, uit, mozzarella, gesneden paprika en geraspte kaas.
  11. Bak nog 5 tot 10 minuten af in de oven en garneer met verse basilicum en rucola.

Zo maak je een bloemkoolbodem

Bereidingsduur

30+ minuten
Trefwoorden: