Bruine bol met avocado, zalm en een eitje

Geniet van de heerlijke combinatie van zalm, ei en avocado.

Ingrediënten

  • 1 bolletje (liefst volkoren)
  • 1 flinke plak gerookte zalm
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • tuinkers (alfalfa mag ook)
  • olie
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de bol in twee en besmeer met wat olie.
  3. Leg beide helften op het rooster van de oven.
  4. Bak ze in 5 minuten knapperig.
  5. Bak het ei in een klein beetje olie.
  6. Snijd de avocado ondertussen open en ontpit deze.
  7. Lepel het vruchtvlees eruit en prak deze tot een gladde puree.
  8. Voeg hier een beetje citroensap aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal de broodjes uit de oven en besmeer beide helften met de avocadoprut.
  10. Leg hier bi jde onderste helft de zalm bovenop.
  11. Leg het gebakken ei bovenop de zalm en strooi er wat tuinkers overheen.
  12. Bestrooi naar smaak met peper. Leg de tweede helft er bovenop.