Bulgursalade

Getty Images

Neem eens wat anders mee dan brood voor de lunch. Bulgursalade bijvoorbeeld!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram bulgur
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes peterselie
  • 3 blaadjes munt
  • ½ citroen
  • 2 eet­lepels olijfolie
  • 1 eetlepel ­tomatenketchup
  • Mespunt ­gemalen komijn
  • 200 gram ­cherrytomaten
  • ¼ komkommer
  • 80 gram (geiten)kaas of feta
Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine

Bereiding

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Hak de ­peterselie en munt fijn. Pers de ­citroen uit. Meng in een kom de bulgur met de bosui, verse kruiden, ­citroensap, olie, tomatenketchup en komijn. Snijd de tomaatjes in kwarten en de komkommer in ­piepkleine blokjes. Schep dit door de bulgur en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Serveer de bulgur in twee schaaltjes of ­potjes en leg de (geiten)­kaas of feta er in blokjes ­bovenop. Lekker met een zadencracker.

Extra snel klaar?

Gebruik dan couscous in plaats van bulgur. Die hoef je alleen maar te wellen in heet water.