
Getty Images
Spruitjes krijgen door de appel en rozijnen een zoete twist.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel
- 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
- 1 (rode) ui
- 400 gram spruitjes
- 1/2 appel
- 1 eetlepel rozijnen
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
- Meng de cajun kruidenmix door de olie.
- Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
- Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om.
- Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
- Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 10 minuten mee gaar en bruin bakken.
- Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
- Was het stuk appel en de rozijnen.
- Snijd de appel in dunne partjes en meng ze met de rozijnen door de spruitjes.