Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

Spruitjes krijgen door de appel en rozijnen een zoete twist.

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (rode) ui
  • 400 gram spruitjes
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel rozijnen

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.
  3. Meng de cajun kruidenmix door de olie.
  4. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.
  5. Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om.
  6. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.
  7. Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 10 minuten mee gaar en bruin bakken.
  8. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in weinig water in circa 10 minuten gaar.
  9. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  10. Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.
  11. Was het stuk appel en de rozijnen.
  12. Snijd de appel in dunne partjes en meng ze met de rozijnen door de spruitjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
580 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram